5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT KATALOG TASARıMı EXPLAINED

5 Simple Statements About katalog tasarımı Explained

5 Simple Statements About katalog tasarımı Explained

Blog Article

Scribus : Linux için yapılmış Scribus Adobe InDesign’ın karşılığı olarak düşünebilirsiniz. Açık kaynak ve bedava olması ve topluluk tarafından desteklenmesi programın bir çOkay eklenti ve geliştirme araçlarına sahip olması öne çıkan özellikleri olarak düşünülebilir.

Broşür; En çAlright tercih edilen matbaa materyallerinden biridir. Firmaların ürün ve hizmetlerini dikkat çekici ve açıklayıcı bir biçimde tanıtmak amacı ile kullanılır.

Bir ürün kataloğu veya fiyat listesi yayınlamak, en iyi pazarlama ekipleri üzerinde bile baskı oluşturabilecek zorlu bir görev olabilir. Birkaç saniyede, her zaman baskı veya dijital dağıtıma hazır, güzel belgeleri otomatik olarak oluşturmak için Pagination’ı kullanabilirsiniz

Daha önce Helloç iPad kullanarak herhangi bir kataloğu incelediniz mi, belki de bir müşteri ile görüşürken? Eğer yanlış yere tıklarsanız, kolayca başka bir sayfaya geçebilirsiniz.

Eğer detayları inceleniz gerekirse, ilgili yere zoom yapmalısınız ki bu, istemediğiniz bir butona tıklama riskinizi arttırır.

Dolayısıyla, katalog tasarımında kullanılacak fontlar, markanın kurumsal olarak kullandığı fontlardan oluşmalıdır.

Yatay check here katalog tasarımından genelde inşaat sektörü sıklıkla kullanır. Yatay ölçünün fazla oluşu genişliği fazla olan imajların rahatlıkla kullanılmasına olanak verir.

Katalog tasarım süreci seçmiş olduğunuz katalog tipine göre değişiklik gösterebilir. Ama genel olarak tasarım süreci aşağıdaki advertisementımlardan oluşur;

İmaj kataloğu diye tabir edebileceğimiz kataloglar, marka imajına olumlu katkı yaparlar ve uzun vadede markaya yapılmış en etkili görsel iletişim yatırımlarından birisi olurlar.

Algı karışıklığına yer vermeyecek biçimde, her sayfada başlıklar, metinler ve görseller aynı yerlerde ve belirli bir mantık silsilesi içerisinde kullanılmalıdır.

Broşürler genelde tek sayfadan oluşan tek sayfa olarak farklı formlarda arkalı önlü tasarlanan bir matbaa ürünüdür. Tek kırım, Z-kırım, İçe Kırım olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır.

Photoshop yada GIMP gibi programlarda resample allogritması ise 72dpi’lık imajı 300dpi’lık bir imaja dönüştürebilirsiniz. Fakat yukarıda verdiğimiz örnekteki gibi imaj boyutu gerekli DPI ölçüsünü karşılamalı yoksa pixelleşmiş baskılar alabilirsiniz.

Farklı tasarım ve ihtiyaçlarda iç sayfa gramajı çOkay fazla değiştirilmezken, kapak gramajları 700gr/m2’lere kadar çıkabilmektedir. Kağıt gramajının artması katalog maliyetini arttıran bir faktördür.

Offset baskının öne çıkan özelliği baskı kalitesidir. Baskı yüzeyi üzerinde ki renkler cam gibidir.

Report this page